Docmakers

A Parked Life wint Special Jury Prize Best International Documentary op TRT Documentary Awards

A Parked Life wint Special Jury Prize Best International Documentary op TRT Documentary Awards
16-06-2022

Onze minoritaire coproductie "A Parked Life" van Peter Triest heeft de Special Jury Prize Best… >> lees meer Onze minoritaire coproductie "A Parked Life" van Peter Triest heeft de Special Jury Prize Best International Documentary gewonnen op de TRT Documentary Awards 2022.

Eerder won de documentaire al de Young Europeans Award op FIPADOC 2022. De film draaide in 2022 op diverse internationale festivals zoals Thessaloniki Documentary Festival, Docville Leuven, DocPoint Tallinn en Crossing Europe.

"A Parked Life" is een intiem portret van één van de vele Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs die als nomaden in West-Europa leven. Hij ziet de scheuren in Europa door zijn voorruit en de scheuren in zijn huwelijk op zijn telefoon. De film is een productie van Savage Film (BE) in coproductie met Docmakers en draait vanaf 18 augustus in de Nederlandse bioscopen (release: Cinema Delicatessen).
‘Turn Your Body to the Sun’ wint belangrijkste filmprijs op Mumbai International Film Festival 2022

‘Turn Your Body to the Sun’ wint belangrijkste filmprijs op Mumbai International Film Festival 2022
13-06-2022

Turn Your Body to the Sun van Aliona van der Horst heeft op het Mumbai International Film Festival… >> lees meer Turn Your Body to the Sun van Aliona van der Horst heeft op het Mumbai International Film Festival in India de belangrijkste prijs in de wacht gesleept.

De film is bekroond met de Gouden Schelp. Vanaf 16 juni is Turn Your Body to the Sun te zien in Nederlandse filmtheaters.
Docmakers is op zoek naar een (junior) productie-coordinator

Docmakers is op zoek naar een (junior) productie-coordinator
01-06-2022

Docmakers is een documentaire filmproducent gevestigd in de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord.… >> lees meer Docmakers is een documentaire filmproducent gevestigd in de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord. We willen graag met onze documentaires, onze makers en onze medewerkers bijdragen aan een mooiere en inclusieve wereld. We maken zowel Nederlandse als internationale producties die op TV worden uitgezonden, in de bioscoop vertoond worden en te zien zijn op (internationale) filmfestivals. Recente films zijn Turn Your Body to the Sun van Aliona van der Horst, Crazy Days of opera in tijden van pandemie van Sanne Rovers, Hart van de Democratie van Suzanne Raes, De Achtste Dag van Yan Ting Yuen en Master of Light van Rosa Ruth Boesten (winnaar SXSW 2022 Best Documentary Feature, winnaar San Francisco Film Festival McBaine Documentary Feature Award, winnaar Special Mention Best Cinematography Atlanta Film Festival)

We zoeken naar een gemotiveerde (junior) productie-coördinator met een hart voor film en documentaire die graag wil leren, zorgvuldig kan werken en zich binnen ons bedrijf verder wil ontwikkelen.

De werkzaamheden bestaan uit:
- het voorbereiden van draaidagen
- het boeken van reizen
- het bijhouden van de planning
- administratie van filmprojecten
- het ondersteunen bij fondsaanvragen
- het opmaken van teksten/bestanden
- productionele ondersteuning van de (uitvoerend) producenten

Wat zoeken we:
- HBO denk- en schrijfniveau
- Werkervaring als productie assistent of (junior) productie coördinator is een pre.
- Een pro-actieve, flexibele werkhouding
- Woonachtig in Amsterdam of omgeving
- Voor 32-36 uur per week vanaf 15 augustus 2022

Reacties met motivatie en cv graag per mail (uiterlijk 15 juni 2022) aan ilja@docmakers.nl.
www.docmakers.nl
‘Master of Light’ wint Best Documentary Feature op San Francisco International Film Festival 2022

‘Master of Light’ wint Best Documentary Feature op San Francisco International Film Festival 2022
02-05-2022

Master of Light van Rosa Ruth Boesten heeft ook op San Francisco International Film Festival… >> lees meer Master of Light van Rosa Ruth Boesten heeft ook op San Francisco International Film Festival (SFFilm) de Best Documentary Feature Award gewonnen!

Jury rapport:
“For its incredibly moving examination of an individual on the path to redemption, for its thoughtful look at the impact of the cycle of addiction and incarceration that can nonetheless lead to an outcome of hope, and for creating a gorgeously stunning portrait of life captured during a period of healing and grace, the Documentary Jury of the San Francisco International Film Festival awards the McBaine Documentary Feature Award to Master of Light.”
‘Master of Light’ wint Best Documentary Feature op SXSW 2022

‘Master of Light’ wint Best Documentary Feature op SXSW 2022
23-03-2022

De documentaire Master of Light van de Nederlandse regisseur Rosa Ruth Boesten heeft de Best… >> lees meer De documentaire Master of Light van de Nederlandse regisseur Rosa Ruth Boesten heeft de Best Documentary Feature Award gewonnen op het prestigieuze South by Southwest Film Festival (SXSW) in Austin, Texas.

Master of Light
George Anthony Morton is een klassieke kunstschilder van African-American komaf. Tijdens een gevangenisstraf van tien jaar voor het dealen van drugs, heeft hij er alles aan gedaan om z’n talent te ontwikkelen. Na z’n vrijlating is hij de eerste Zwarte kunstenaar die is afgestudeerd aan de Florence Academy of Art in New York en probeert hij z’n weg te vinden in de witte kunstwereld.

Om de verstoorde relatie met z’n familie en z’n moeder in het bijzonder te verbeteren, keert hij terug naar Kansas City. Door hun portretten te schilderen in de stijl van de door hem bewonderde oude meester Rembrandt, hoopt hij af te rekenen met zijn verleden. Het terugkeren naar zijn familie en zijn geboortestad confronteert George met een maatschappij doorvlochten van racisme, en een familie worstelend met intergenerationeel trauma. Het is aan George om zich te bevrijden van dit rauwe verleden en het om te zetten in werken van schoonheid.

George Anthony Morton
George Anthony Morton is een talentvol schilder, geboren in 1983. Gedurende drie intensieve jaren studeerde hij aan de Florence Academy of Art New York, onder begeleiding van toonaangevende Amerikaanse kunstenaars. Hij voltooide een stage in Italië en reisde vervolgens langs de grootste kunstmusea van Europa om schilderijen van de Oude Meesters te bestuderen. Sinds zijn afstuderen in 2018 is hij werkzaam in Atlanta, waar hij Atelier South heeft opgericht, een atelier/studio gebaseerd op een eeuwenlange klassieke traditie.

Nederlands creatief team
Rosa Ruth Boesten is een Nederlandse regisseur uit Amsterdam. Met haar Nederlandse cameraman Jurgen Lisse, Amerikaanse producent Roger Ross Williams en de twee Nederlandse producenten Ilja Roomans en Anousha Nzume werkte zij de afgelopen drie jaar aan deze documentaire. De film is geproduceerd in Amerika door Vulcan Productions en One Story Up Productions, in samenwerking met Docmakers uit Amsterdam.

Jury rapport:
“In both substance and form, Master of Light is a gift. The earnest and gifted painter George Anthony Morton embeds viewers in his world as he struggles to render his mother — both on the canvas and in his psyche. Boesten disabuses us of static tropes about America’s merciless drug war and about contemporary art. With astonishing intimacy, the film’s visuals build an artful bridge between two- and three-dimensional realms that are deeply rooted and utterly transcendent. Put this painting of film in a museum, next to a Rembrandt and a Morton.”
Benefietvoorstellingen Turn Your Body to the Sun voor Giro555

Benefietvoorstellingen Turn Your Body to the Sun voor Giro555
17-03-2022

Opbrengst voorpremières documentaire Turn Your Body to the Sun naar Giro555 Van 18 t/m 21… >> lees meer Opbrengst voorpremières documentaire Turn Your Body to the Sun naar Giro555

Van 18 t/m 21 maart zijn er vroege voorpremières van Turn Your Body to the Sun in Amsterdam, Haarlem en Rotterdam. De gehele opbrengst is voor Giro555 – Samen in actie voor Oekraïne. Regisseur Aliona van der Horst is bij de drie vertoningen aanwezig voor een nagesprek. De film draait vanaf 16 juni in de bioscopen.

De vader van de Nederlands-Russische schrijfster Sana Valiulina (Wortel en tak) praatte nooit over het verleden. Sana en haar zus Dinar wisten dat hij na de Tweede Wereldoorlog in een van Stalins strafkampen had gezeten, maar de precieze toedracht bleef onduidelijk.

Zoals regisseur Aliona van der Horst in haar vorige film Liefde is aardappelen (Gouden Kalf 2018) het Russische verleden indook aan de hand van haar eigen familiegeschiedenis, zo gebruikt ze in Turn Your Body to the Sun de persoonlijke zoektocht van de zussen Valiulina als uitgangspunt voor een zorgvuldige, ontroerende historische verkenning. Sana’s vader behoorde tot de vijf miljoen Russische krijgsgevangenen van de nazi’s. Het merendeel stierf tijdens hun gevangenschap van uitputting en honger; de overlevenden werden na terugkomst door Stalin als verraders beschouwd en naar de goelag gestuurd. Tien jaar verbleef Sana’s vader daar. Was hij een verrader, of werd hij verraden?

Indrukwekkende kleurbeelden uit de oorlog, persoonlijke brieven, tekeningen en foto’s geven de film vorm. Door de ogen van Sana zoeken we naar haar vader, en daarmee naar de miljoenen soldaten die werden uitgewist door de geschiedenis.

Vroege voorpremières
Vrijdag 18 maart: Rialto de Pijp, Amsterdam (met nagesprek Aliona van der Horst en Coen van Zwol)

Zondag 20 maart: De Schuur, Haarlem (met nagesprek Aliona van der Horst en Frénk van der Linden)

Maandag 21 maart: LantarenVenster, Rotterdam (met nagesprek Aliona van der Horst)
Turn Your Body to the Sun op IDFA 2021

Turn Your Body to the Sun op IDFA 2021
16-11-2021

Turn Your Body to the Sun van Aliona van der Horst is geselecteerd voor de International Competition… >> lees meer Turn Your Body to the Sun van Aliona van der Horst is geselecteerd voor de International Competition van IDFA 2021 en zal a.s. zaterdag 20 november in première gaan. Hiernaast zal de film tijdens het festival te zien in verscheidene bioscopen in de rest van Nederland in het kader van IDFA Extended.

De documentaire is genomineerd voor de IDFA Award for Best Dutch Documentary 2021 en de Beeld en Geluid IDFA ReFrame Award 2021.
Speciale vertoningen Crazy Days

Speciale vertoningen Crazy Days
14-10-2021

10 november Chassé Theater Breda + nagesprek regisseur Sanne Rovers 17 november 20:00 uur… >> lees meer 10 november Chassé Theater Breda + nagesprek regisseur Sanne Rovers
17 november 20:00 uur De Nieuwe Anita Amsterdam + nagesprek regisseur Sanne Rovers
18 november 20:15 uur Hoogt on Tour, locatie Parel van Zuilen + nagesprek regisseur Sanne Rovers KAARTEN KOOP JE HIER
12 december 19:30 uur Kriterion Amsterdam + nagesprek regisseur Sanne Rovers
MS wint 3 prijzen op het Pariscience International Film Festival

MS wint 3 prijzen op het Pariscience International Film Festival
29-10-2020

MS van Suzanne Raes werd woensdagavond in de online prijsuitreiking bekroond met maar liefst… >> lees meer MS van Suzanne Raes werd woensdagavond in de online prijsuitreiking bekroond met maar liefst 3 prijzen: de Grand Prix, de studentenprijs en de ADAV prijs.
Allen tegen Allen in de bioscoop

Allen tegen Allen in de bioscoop
23-09-2020

Allen tegen Allen, de documentaire van onze co-maker Luuk Bouwman gaat draaien in de bioscoop.… >> lees meer Allen tegen Allen, de documentaire van onze co-maker Luuk Bouwman gaat draaien in de bioscoop. De film ging afgelopen jaar in premiere op IDFA en draait volgende week ook in de Gouden Kalf-competitie op het Nederlands Film Festival. Luuk maakt nu, samen met Aliona van der Horst, een film over Boer Gerlach bij Docmakers.
Vanaf 1 oktober te zien. Kijk hier waar je hem bij jou in de buurt kan zien:
http://www.cinemadelicatessen.nl/film/allen-tegen-allen/
MS geselecteerd

MS geselecteerd
04-09-2020

#LabMeCrazy! Science Film Festival in Pamplona heeft MS genomineerd in de categorie documentaire. >> lees meer #LabMeCrazy! Science Film Festival in Pamplona heeft MS genomineerd in de categorie documentaire.
Herkansing Hart van de Democratie 8 juni 19.45 NPO2

Herkansing Hart van de Democratie 8 juni 19.45 NPO2
08-06-2020

De film Hart van de Democratie wordt herhaald op primetime. Ook staat een interview met de… >> lees meer
De film Hart van de Democratie wordt herhaald op primetime. Ook staat een interview met de makers online 2Doc.


Coronashoot Overgave

Coronashoot Overgave
20-05-2020

Onze eerste Corona-draaidag is een feit. Cameraman Victor Horstink filmt zijn vrouw Marijn Frank tijdens het hardlopen met mondkapje op; testopnames voor haar nieuwe film Overgave.
Uitzending Water Wieg Me bij Het Uur van de Wolf

Uitzending Water Wieg Me bij Het Uur van de Wolf
03-04-2020

Na de fantastische première op IDFA eind 2019 en inmiddels ook een hoop succesvolle vertoningen… >> lees meer Na de fantastische première op IDFA eind 2019 en inmiddels ook een hoop succesvolle vertoningen door het hele land, komt Water Wieg Me nu op tv. De documentaire zal zaterdag 4 april 23.05 worden uitgezonden op NPO2 bij het Uur van de Wolf (NTR). Daarnaast staat de film al vanaf 29 maart online op NPO Start.
PREMIERE HART VAN DE DEMOCRATIE D.D. 12 MAART AFGELAST

PREMIERE HART VAN DE DEMOCRATIE D.D. 12 MAART AFGELAST
12-03-2020

Wegens de huidige ontwikkelingen rond het corona-virus en de zojuist aangekondigde maatregelen… >> lees meer Wegens de huidige ontwikkelingen rond het corona-virus en de zojuist aangekondigde maatregelen zijn wij helaas genoodzaakt om de première van vanavond af te gelasten.
Een dezer dagen zal de film al online te bekijken zijn via deze link.

De documentaire zal vrijdag 20 maart 22.15 worden uitgezonden op NPO2.
We zijn alsnog heel erg benieuwd naar jullie reacties en hopen dat de film bijdraagt aan een goed debat over de parlementaire journalistiek en noodzakelijke democratische vernieuwingen.
Premiere en uitzending van Hart van de democratie

Premiere en uitzending van Hart van de democratie
08-03-2020

In aanwezigheid van crew, hoofdpersonen en belangstellenden uit politiek en media wordt op… >> lees meer In aanwezigheid van crew, hoofdpersonen en belangstellenden uit politiek en media wordt op 12 maart Hart van de Democratie in Nieuwspoort in Den Haag vertoond. Vanaf 15 maart staat deze online en op 20 maart 22.15 zal de film op NPO2 door de NTR worden uitgezonden.
Water Wieg Me premiere op IDFA/ IDFA ON STAGE

Water Wieg Me premiere op IDFA/ IDFA ON STAGE
29-11-2019

Ook Water Wieg Me (The Long River Slides) beleefde onlangs op IDFA de wereldpremière met maar… >> lees meer Ook Water Wieg Me (The Long River Slides) beleefde onlangs op IDFA de wereldpremière met maar liefst twee feestelijke vertoningen. Op dinsdag 26 november is tijdens de NTR Uur van de Wolf Avond de documentaire in première gegaan in een bomvolle zaal in Pathé Tuschinski. Daarnaast is de film op vrijdag 29 november vertoond in het kader van IDFA on Stage, een heel bijzondere avond waarin de documentaire werd gecombineerd met een live optreden van De Kift ondersteund met vj-beelden van Martijn Grootendorst.
Water Wieg Me is een muzikale ode aan de droefenis. De Kift-frontman Ferry Heijne vaart uit en ontmoet mensen die hun verhaal met hem willen delen. De poëtische fanfarepunk langs de waterkant biedt troost. Water Wieg Me is een coproductie met NTR.

De NTR zal de film uitzenden op 4 april 2020.
MS premiere IDFA 2019

MS premiere IDFA 2019
22-11-2019

Tijdens IDFA 2019 is MS, de nieuwste film van Suzanne Raes, op feestelijke wijze in première… >> lees meer Tijdens IDFA 2019 is MS, de nieuwste film van Suzanne Raes, op feestelijke wijze in première gegaan in Eye. Achteraf vond er in A-Lab een nagesprek plaats met regisseur en hoofdpersonen onder leiding van Inge Diepman. MS is een film over schrijfster Lineke van den Boezem en neurowetenschapper Jeroen Geurts, wiens leven worden bepaald door de ziekte MS. De film toont twee verschillende perspectieven: Wat heeft de wetenschap het individu te bieden? Wat kan een wetenschapper leren van een patiënt? De film is tot stand gekomen in samenwerking met Ammodo.
Aliona mag stemmen voor de Oscars

Aliona mag stemmen voor de Oscars
08-07-2019

Vier Nederlanders zijn dit jaar uitgenodigd om lid te worden van de Academy, het instituut… >> lees meer Vier Nederlanders zijn dit jaar uitgenodigd om lid te worden van de Academy, het instituut achter de Oscars. En onze Docmaker Aliona van der Horst is daar een van. Als nieuw Academy lid mag ze nu mee stemmen voor de Oscars. Gefeliciteerd Aliona!
Docmakers BV opgericht

Docmakers BV opgericht
20-06-2019

7,5 jaar na de oprichting van onze stichting zijn we klaar voor de volgende stap: Docmakers… >> lees meer 7,5 jaar na de oprichting van onze stichting zijn we klaar voor de volgende stap: Docmakers BV. Docmakers BV is een productiebedrijf voor kwalitatieve auteursgedreven documentaires waar makers ook aandeelhouder zijn. Vandaag tekenden we de statuten en is de oprichting een feit. Wij proosten op de toekomst en op de mooie nieuwe films die we samen gaan maken. 

#seenl
23-06-2022

Posted @withregram • @filmsfromthenetherlands @sheffdocfest is the United Kingdom’s le... >> read more

#TweeMannenVanavond
22-06-2022

Vanavond: Twee Mannen, 22:25 uur, NPO2! #TweeMannenVanavond #suzanneraes #ivovanhove #jan... >> read more

#Nog1Dag
21-06-2022

Bijna, nog 1 dag! Morgen is "Twee Mannen" om 22:20 uur op NPO2 te zien. #Nog1Dag #tweema... >> read more

#repetitiesAgeOfRage
21-06-2022

Ivo van Hove regisseert @maartiemaartie @helenedevosss en @majdmardo tijdens de repetities... >> read more

#aftellen
20-06-2022

Nog maar 2 dagen! "Twee Mannen" is woensdag om 22:20 uur te bekijken op NPO2. #aftellen ... >> read more

#Nog3Dagen
19-06-2022

Nog maar 3 dagen tot de nieuwe documentaire "Twee Mannen" van @suzanneraes op TV te zien i... >> read more

#TYBTTSrecensies
17-06-2022

Wat een fijne recensies voor 'Turn Your Body to the Sun'!💫 ★★★★★ NRC: "Turn ... >> read more

#UitzendingTweeMannen
17-06-2022

A.s. woensdag 22.20 op NPO2: Twee Mannen van @suzanneraes Dank aan alle crew: Joost van H... >> read more

#TYBTTSindebioscoop
14-06-2022

Turn Your Body to the Sun van Aliona van der Horst is vanaf 16 juni te zien in de NL filmt... >> read more

#tweemannenoptv
07-06-2022

"Twee Mannen" de nieuwe film van @suzanneraes zie je woensdag 22 juni in @hetuurvandewolf ... >> read more

#masteroflightdoc
31-05-2022

Announcing Master of Light’s International Premiere @sheffielddocfest 🌟 @rosa.ruth.... >> read more

#masteroflightdoc
02-05-2022

Master of Light has won the Best Documentary Feature award at San Francisco International ... >> read more

#aparkedlifedocville
29-03-2022

Thank you @docville_be 🌟 @aparkedlife @petertriest @ralffilm @iljaroo @renaatlambeets @... >> read more

#benefietvoorstelling
16-03-2022

In het kader van de oorlog in Oekraïne vertonen @lantarenvenster @rialto_film en @schuurh... >> read more

#masteroflightdoc
11-03-2022

Tomorrow (12/3@1PM) Rosa Boesten’s first feature documentary 'Master of Light' will have... >> read more

#filmfestivalassen
09-03-2022

Zaterdag om 19.00 in DNK Assen, Crazy Days en na afloop is @sanne_rovers_film er voor een ... >> read more

#sxsw
05-02-2022

Finally able to share that ‘Master of Light’ will have its World Premiere at SXSW 2022... >> read more

#
23-01-2022

Our coproduction A Parked Life won a FIPADOC Award 🥇!... >> read more