Docmakers
0,03 seconde
0,03 seconde
0,03 seconde
0,03 seconde
0,03 seconde
0,03 seconde
0,03 seconde
0,03 seconde
0,03 seconde
0,03 seconde
0,03 seconde

0,03 seconde

Een film van Suzanne Raes

0,03 seconde geeft een indringende inkijk in de wereld van topsport, waarin talent, gedrevenheid en afzien alles betekenen, maar geen enkele garantie op succes bieden. De internationale concurrentie is gigantisch. De verschillen zijn miniem, de gevolgen enorm. Net wel betekent eeuwige roem, net niet een roemloze afgang. Wat betekent het alles te geven voor dat ene moment? Wat doet het met je als je slaagt? En wat als het niet lukt je ambities waar te maken?

Regisseur Suzanne Raes volgt de topzwemmers Femke Heemskerk, Ranomi Kromowidjojo, Sharon van Rouwendaal, Sebastiaan Verschuren en Ferry Weertman van de voorbereidingen op de Olympische Spelen 2016 tot en met die ene, beslissende race. Jarenlang trainen ze ieder op hun manier zes dagen per week, kilometers per dag met Rio als stip aan de horizon. Ze worden bijgestaan door zeer diverse coaches: een Spartaanse driller, een rekenmeester en een gedreven vriend.

De afloop is bekend. Het keiharde trainen wordt op de Spelen niet beloond met successen in het zwembad. Zelfs voormalig Olympisch kampioene Ranomi behaalt geen medaille. Maar terwijl de verliezers hun wonden likken, zorgen Sharon en Ferry bij het strand van Copacabana op de valreep voor een adembenemende prestatie. Bij het openwaterzwemmen behalen zij beiden goud. Een overweldigende finale, waarin winnen en verliezen, vreugde en verdriet, vervulling en leegte dicht bij elkaar blijken te liggen.

Kijk voor al het nieuws op onze facebookpagina

Premiere 10 april in Tuschinski Amsterdam
Vanaf 13 april in diverse filmtheaters

Related news

0,03 seconde heeft de Kristallen Film

0,03 seconde heeft de Kristallen Film
19-12-2017

0,03 SECONDE, de documentaire van regisseur Suzanne Raes, heeft de Kristallen Film status behaald.… >> lees meer 0,03 SECONDE, de documentaire van regisseur Suzanne Raes, heeft de Kristallen Film status behaald. Meer dan 10.000 bezoekers zagen de film over topzwemmers Femke Heemskerk, Ranomi Kromowidjojo, Sharon van Rouwendaal, Sebastiaan Verschuren en Ferry Weertman sinds de release op 13 april. De Kristallen Film werd vanmiddag feestelijk uitgereikt in het Ketelhuis door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

Related news

0,03 seconde op NFF

0,03 seconde op NFF
08-09-2017

Dinsdag 26 september is de film 0,03 seconde te zien op het Nederlands Film Festival te Utrecht.… >> lees meer Dinsdag 26 september is de film 0,03 seconde te zien op het Nederlands Film Festival te Utrecht.
Engels ondertiteld en een Q&A met Suzanne Reas.

Kom kijken in Pathé Rembrandt 2 op dinsdag 26 september om 16.00 uur.

Related news

recensie 0,03 seconde

recensie 0,03 seconde
20-04-2017

De lovende woorden over de film stromen binnen:

de Volkskrant (4 sterren) >> lees meer De lovende woorden over de film stromen binnen:

de Volkskrant (4 sterren)
“Schitterend zwemdrama”
“Dat topsport geen relativering verdraagt werd zelden zo fraai in een dialoogje samengevat.”
“Raes laat zien dat het drama in de topsport meer behelst dan alleen winst of verlies.”

http://www.volkskrant.nl/film/raes-heeft-oog-voor-de-kwetsbaarheid-van-de-zwemmers~a4486267/
http://www.volkskrant.nl/4486291

Algemeen Dagblad / Wegener Dagbladen (4 sterren)

“Prachtige opnames worden gelardeerd met verhalen van de atleten, die openhartig vertellen over die ene droom, de pijn, teleurstelling, eenzaamheid en wat het betekent om eenzaam aan de top te staan – of die nipt niet te halen.”
“Zwemsport is van zichzelf al fotogeniek en daar maakt Raes volop gebruik van.”
“Haar visueel aantrekkelijke film ontstijgt de televisiedocumentaire en het doordachte sounddesign maakt de belevingswereld van de sporters bijna voelbaar.”

http://www.ad.nl/show/de-filmrecensies-van-deze-week~ae86776e/

nrc.next (4 sterren)

"0,03 seconde gaat over de obsessieve gedrevenheid van de topsport, en hoe dat toch niet per se volstaat."
https://www.nrc.nl/nieuws/2017/04/12/de-pijngrens-van-controlfreaks-8009995-a1554170

Nieuwe Revu (3 1/2 ster)

“Intrigerende sportdocu...”

Filmtotaal.nl (3 1/2 ster)
“....intrigerende blik in de wereld van topsport.”
https://www.filmtotaal.nl/recensie/12646

Utrechtse Sportkrant (5 sterren)
Schitterende beelden van atletische zwemmers, hun afzien en de grenzeloze toewijding, voor die ene race.
http://utrechtsesportkrant.nl/adembenemende-zwemdocu-ook-in-utrechtse-bioscopen/

En via Twitter:

@Jeroen_Grueter De briljante zwemfilm #0.03 seconde brengt de belevingswereld van topsporters op een zeldzame manier tot leven. Een absolute aanrader.

@johnvolkers Grandioze zwemfilm 0,03 seconde. Gaat die zien. Hoofdpersoon gevoelsmens @FemkeHeemskerk. Topprestatie regisseur Suzanne Raes.

@zwembadbranche 0,03 seconden geeft zwemmer een gezicht

@SvRouwendaal Wat een speciale dag gister. 0.03 seconde première was geweldig! Zeker een aanrader om te gaan kijken in d... -

@celinevangerner Première van de film 0.03sec, echt een aanrader voor ieder! Prachtig in beeld gebracht! #ditistopsport #0.03sec #zwemfilm

Related news

Premiere 0,03 seconde

Premiere 0,03 seconde
20-04-2017

Maandag 10 april ging de film 0,03 seconde, onder grote belangstelling van de film-en sportwereld… >> lees meer Maandag 10 april ging de film 0,03 seconde, onder grote belangstelling van de film-en sportwereld en vele zwemliefhebbers, feestelijk in premiere in de mooiste zaal van Nederland; Tuschinski 1. Enkele foto's zijn te zien op onze facebookpagina.

Related news

Alle topzwemmers bij DWDD

Alle topzwemmers bij DWDD
20-04-2017

Voorafgaand aan de feestelijke premiere van 0,03 seconde waren alle vijf de topzwemmers bij… >> lees meer Voorafgaand aan de feestelijke premiere van 0,03 seconde waren alle vijf de topzwemmers bij de De Wereld Draait Door. Kijk hier het fragment terug.

Related news

montage van 0,03 seconde

montage van 0,03 seconde
15-11-2016

Terwijl de Nederlandse zwemploeg zich heeft hersteld na een enerverende Olympische Spelen is… >> lees meer Terwijl de Nederlandse zwemploeg zich heeft hersteld na een enerverende Olympische Spelen is Suzanne Raes samen met editor Elja de Lange begonnen aan de montage van deze zwemfilm. Een rijke hoeveelheid aan prachtig materiaal, spannende verhaallijnen, intrigerende karakters. Nu is de opgave er iets moois van te maken. We verwachten dat deze film in het voorjaar in de bioscoop te zien zal zijn en daarna door de NTR zal worden uitgezonden.

Related news

Gouden einde in Rio

Gouden einde in Rio
22-08-2016

Door de ontwikkelingen tijdens de laatste draaidagen in Rio krijgt de film toch nog een gouden… >> lees meer Door de ontwikkelingen tijdens de laatste draaidagen in Rio krijgt de film toch nog een gouden eind. Zowel Sharon van Rouwendaal als Ferry Weertman wonnen goud bij het Marathon Zwemmen in de baai van Copacabana. We filmden coach Marcel Wouda die tijdens de spannende ontknoping (fotofinish) op het strand uit zijn dak ging. Onze titel 0,03 seconde leek wederom goed gekozen: zelfs op een afstand van 10 kilometer is het verschil tussen winst en verlies maar een fractie van een seconde. We hebben het afgelopen jaar heel veel mooi materiaal gefilmd. De komende maanden gaan regisseur Suzanne Raes en editor Elja de Lange deze filmpuzzel in elkaar zetten.

Related news

Suzanne Raes in Rio

Suzanne Raes in Rio
12-08-2016

Voor de film 0,03 seconde is Suzanne Raes momenteel in Rio de Janeiro, samen met cameraman… >> lees meer Voor de film 0,03 seconde is Suzanne Raes momenteel in Rio de Janeiro, samen met cameraman Victor Horstink. Sinds december 2015 volgen Suzanne Raes en crew (Jean Counet, Alex Booy, Wiro Felix, en Victor Horstink) de voorbereidingen van de Nederlandse zwemmers op de Olympische Spelen in Rio. Tussen de 2000 andere filmploegen hun hoofdpersonen te volgen tijdens het grootste sportfeest ter wereld.
Alles is gedaan, zowel fysiek als mentaal, om de zwemmers klaar te krijgen voor een topprestatie. Nu is het moment aangebroken dat alle harde werk moet worden verzilverd. Dat is niet gemakkelijk want de concurrentie is ijzersterk en niet alle zwemmers zijn in topvorm. Het is erg bijzonder om van dichtbij mee te maken hoe sterk deze mensen zijn en hoe klein het verschil tussen winnen of verliezen.